Image Map

Καουτσούκ ή σιλικόνη???

Ένα θέμα που απασχολεί συχνά τις μαμάδες & συζητάται αρκετά στα blog είναι η χρήση πιπίλων & θηλών απο καουτσούκ ή σιλικόνη. Θα σας εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ τις διαφορές, με πληροφορίες που έχω συλλέξει από αντιπροσώπους εταιρειών με βρεφικά είδη, καθώς και από τον παιδίατρο που παρακολουθεί τη μικρή μου.
Προσωπική μου επιλογή αλλά και του παιδιάτρου μου (ο οποίος ήταν απόλυτος σε αυτό) ήταντο καουτσούκ, τόσο για τις πιπίλες, όσο & για τις θηλές των μπιμπερό.

Γιατί?
Το καουτσούκ είναι ένα επεξεργασμένο φυσικό υλικό, που κόβεται αρκετά δύσκολα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο παιδίατρός σας θα σας συστήσει όταν το μωρό σας βγάλει δοντάκια να το χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για να μην κόψει κάποιο κομμάτάκι & πνιγεί. Βέβαια ένα μειονέκτημα που έχει έναντι της σιλικόνης είναι ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα γίνεται θαμπό & κολλώδες, ενώ η σιλικόνη (πιθανώς επειδή είναι συνθετικό υλικο΄) διατηρεί την αρχική όψη της. Παρ' όλα αυτά, επειδή οι θηλές & οι πιπίλες πρέπει να αλλάζονται κάθε 2-3 μήνες, λογικά δεν θα προλάβει να αλλοιωθεί.
Επίσης είναι σημαντικό ότι & οι παιδοδοντίατροι συστήνουν καουτσούκ, καθώς είναι πιο μαλακό σαν υλικό & δεν τραυματίζουν τα ούλα.
Σημαντικό είναι σε κάθε περίπτωση να επιλέξετε πιπίλες που είναι ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΕΣ (το γράφουν σχεδόν πάντα επάνω οι συσκευασίες).

Η εταιρεία που θα επιλέξετε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, το αρνητικό είναι ότι αρκετές εταιρείες δεν έχουν θηλές καουτσούκ (πχ. Medela, Dr. Brown) , οπότε πριν επιλέξετε μπιμπερό θα ήταν καλό να έχετε καταλήξει στο τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τα φαρδύλαιμα μπιμπερό θα έλεγα ότι εξυπηρετούν περισσότερο γιατί συνήθως είναι και αντικολικά.

Τελευταία συμβουλή: Το μωράκι σας τώρα μπορεί να πίνει σχετικά λίγο γάλα & να χρειάζεστε μικρά μπιμπερό πχ. 150ml, είναι σίγουρο όμως ότι στο μέλλον θα χρειαστείτε μεγαλύτερα! Μη μαζεύετε άχρηστα πράγματα, θα σας πρότεινα να πάρετε εξ' αρχής 330 ή 350ml. Θα με θυμηθείτε!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by glamom.gr. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design