Image Map

Περιποιηθείτε σωστά το πρόσωπό σας!!

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που συζητάμε με τις πελάτισσες του φαρμακείου μας είναι το πως πρέπει να καθαρίζουν σωστά την επιδερμίδα τους. Πολλές γυναίκες δε γνωρίζουν ή παραλείπουν κάποια από τα βήματα του καθαρισμού με αποτέλεσμα το δέρμα τους να παρουσιάζει προβλήματα ή ατέλειες. 
Τί ακριβώς εννοούμε? Το συνηθέστερο λάθος είναι πως δεν καθαρίζουν το πρόσωπό τους & δεν ξεβάφονται, με αποτέλεσμα πολλές φορές να φράζουν οι πόροι ή να δημιουργούνται αλλεργίες, κυρίως στα μάτια. Γι αυτό, είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε λίγα λεπτά την ημέρα για να περιποιείστε την επιδερμίδα της όπως της αξίζει.

Βήμα 1: Το πρωϊ πλένουμε καλά το πρόσωπό μας με το κατάλληλο για την επιδερμίδα μας σαπούνι, αφρό ή όποιο άλλο προϊόν έχουμε επιλέξει. Στο εμπόριο θα βρείτε προϊόντα για ξηρές, λιπαρές, ευαίσθητες επιδερμίδες ή ακόμα και στέρεα σαπουνάκια για το πρόσωπο σε πολύ οικονομικές τιμές. (Για παραδείγματα τέτοιων προϊόντων μπορείτε να πατήσετε εδώ)

Βήμα 2: Ιδανικά με ένα εμποτισμένο βαμβάκι με λοσιόν περνάμε το πρόσωπο & το λαιμό για να απομακρυνθούν τυχόν υπολλείματα σαπουνιού.

Βήμα 3: Βάζουμε με απαλές κινήσεις στο κόκκαλο του ματιού την κρέμα ματιών & απλώνουμε. Προσοχή: Δεν εφαρμόζουμε την κρέμα κοντά στο μάτι ή στο κινητό βλέφαρο, εκτός & αν έχουμε αγοράσει κάποια κρέμα που γράφει ότι μπορεί να μπει & στα σημεία αυτά. Στο υπόλοιπο πρόσωπο & το λαιμό (εκτός αν χρησιμοποιείτε άλλη κρέμα λαιμού) βάζουμε αν θέλουμε ορό, την κρέμα ημέρας που έχουμε επιλέξει & το καλοκαίρι ή σε περιόδους ηλιοφάνειας την αντιηλιακή μας. Τώρα αν θέλετε μπορείτε να μακιγιαριστείτε.

Βήμα 4: Όταν επιστρέψουμε στο σπίτι & πια δε θέλουμε να βγούμε έξω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ. Υπάρχουν πολλά προϊόντα αφαίρεσης του μακιγιάζ, αυτό όμως που πρέπει να προσέξουμε όπως & στο προηγούμενο βήμα, είναι να μην χρησιμοποιούμε το ίδιο προϊόν ντεμακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο & τα μάτια, εκτός & πάλι αν έχετε επιλέξει ειδικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρόσωπο & μάτια (τα προϊόντα αυτά είναι συνήθως νερά καθαρισμού για ευαίσθητες επιδερμίδες ή προϊόντα 3σε1). Ξεκινάμε λοιπόν ξεβάφοντας τα μάτια, βάζοντας σε βαμβάκι το κατάληλο προϊόν, επαναλαμβάνουμε με καθαρά βαμβακάκια μέχρι να βγουν καθαρά.

Βήμα 5: Αντίστοιχα καθαρίζουμε το πρόσωπο & το λαιμό με το γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ, μέχρι το βαμβάκι μας να βγει καθαρό. Ιδανικά χρησιμοποιούμε μετά μία τονωτική λοσιόν. Η λοσιόν αφαιρεί την περίσσεια γαλακτώματος, τονώνει την επιδερμίδα & συσφίγγει τους πόρους.

Βήμα 6: Συγχαρητήρια!!! Το καθαρό προσωπάκι σας είναι έτοιμο να δεχτεί τη νυχτερινή φροντίδα του!! Κρέμα ματιών λοιπόν, (όπως & στο βήμα 3) & ιδανικά το βράδυ μην παραλείψετε τον ορό & την κρέμα νύχτας.

Extra Περιποίηση: 1-2 φορές την εβδομάδα χαρίστε στον εαυτό σας την πολυτέλεια μιας επιπλέον περιποίησης με απολέπιση προσώπου & με μία μάσκα. Στο σύνολο δε θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο γιατί μπορείτε ταυτόχρονα να κάνετε άλλες δουλειές. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάσκες που μπορεί να μείνουν όλο το βράδυ στο πρόσωπό σας, αντί για κρέμα νύχτας! Αναλυτικότερα για αυτά θα ασχοληθούμε σε επόμενο post.

Tip: Οι κρέμες ματιών είτε το γράφουν είτε όχι είναι ιδανικές & για την περιοχή γύρω από τα χείλη. Αν έχετε πρόβλημα με ρυτιδούλες σε εκείνη την περιοχή δοκιμάστε για ένα χρονικό διάστημα να βάλετε την κρέμα για τα μάτια.

Εσείς παραλείπετε κάποια από αυτά τα βήματα??? 
Αν ναι, μην νιώθετε άσχημα, όλες το κάνουμε κάποιες φορές... Επειδή όμως σας αρέσει σίγουρα να έχετε ένα όμορφο & περιποιημένο πρόσωπο, αφιερώστε στον εαυτό σας λίγα παραπάνω λεπτά την ημέρα!!!! Στο κάτω κάτω όλες το αξίζουμε!!!!!

4 σχόλια:

  1. Υπέροχο post και άκρως ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ!!! Ομολογώ πως δεν έκανα πάντα όλα τα παραπάνω, αλλά από φέτος, που άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με την περιποίηση της επιδερμίδας μου έχω παρατηρήσει τεράστιααααα διαφορά!! Περιμένω πως και πως επόμενο post για μάσκες που τις αφήνεις όλο το βράδυ στο δέρμα!! Επίσης ένα θέμα που δεν γνωρίζω καλά είναι ότι έχει σχέση με peelings ή serums που αφήνεις για πολλές ώρες αντί να κάνεις scrub!! Αν ξέρεις και μπορείς, θα χαρώ να διαβάσω πληροφορίες και γι αυτά!! Φιλάκιαααα πολλάαα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!!!! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, μην νομίζεις κι εγώ προσπαθώ πολύ για να ακολουθώ σωστά αυτά τα βήματα αλλά πράγματι βλέπεις διαφορά στο δέρμα. Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου για το θέμα με peeling & serums, θα ψάξω όλες τις εταιρείες που έχουμε & θα γράψω σχετικό post!!! Πολλά πολλά φιλάκια & σε εσένα!!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο post! Το tip για την κρέμα ματιών δεν το ήξερα ... θα το εφαρμόσω σίγουρα!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by glamom.gr. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design